De goudgele Jojoba-olie van Naturapharma is 100% puur natuur en wordt verkregen uit de eerste persing van de noten van de jojobastruiken (Simmondsia chinensis) die verbouwd worden op de Hatzerim kibboets in de Negev woestijn in Israel. De Jojoba struiken leveren zaden die zachtjes worden uitgeperst om de elegante olie daarna op te vangen. Na zeer fijn filteren van de olie blijft pure goudgele Jojoba olie over. De Israel Bio-Organic Agriculture Association (IBOAA) staat garant voor een blijvend hoge kwaliteit van de Jojoba olie.
Jojoba-olie wordt niet ranzig, omdat het eigenlijk een vloeibare was is, en geen olie. De olie wordt snel in de huid opgenomen vanwege een aantal belangrijke eigenschappen:
- lage viscositeit
- lage verzadigingsgraad
- laag verzepingsgetal
- lange koolstofketenlengte
- laag lechitinegehalte
De verzorgende eigenschappen, de snelle penetratie in de huid en de lange houdbaarheid van Jojoba-olie maakt de olie in de cosmetische industrie zeer geliefd.
HISTORIE
Al honderden jaren zijn de huidbeschermende en verzorgende eigenschappen van Jojoba bekend. De Sonoran Indianen uit het zuidwesten van de Verenigde Staten gebruikten Jojoba olie waarschijnlijk al vroeg in de 17e eeuw. Pater Junipero Serra tekende in de 18e eeuw in zijn dagboek in Californië op dat de indianen de Jojoba olie en noten gebruikten voor allerlei dagelijkse zaken: voor het behandelen van schaaf-, snij- en brandwonden; als een huidverzorgingsproduct; om de huid te verzachten na te lange blootstelling aan zon of wind; als een bakolie; ter verzorging van haar en hoofdhuid.
ONDERZOEK
Onderzoek naar de werking van Jojoba-olie heeft de positieve werking op meerdere gebieden aangetoond. Binnenkort meer hierover.